Sare de himalayaSunt 8 produse.

Sare de himalaya
VEIOZA SI CANDELA DIN SARE DE HIMALAYA

Sarea provine din dealurile aflate la poalele munţilor Himalaya una dintre cele mai puţin poluate zone de pe pamant. Sarea este extrasă, spălată manual şi uscată la soare, nu se folosesc agenţi de rafinare, aditivi, antiaglomerant sau alţi compuşi chimici de sinteză. Nuanţele de roz si roşu provin de la conţinutul natural de fier. Aerul salin reprezintă un tratament natural recomandat pentru următoarele afecţiuni:

- Astm bronşic- Infecţii respiratorii (angine,faringite, traheo-bronşite, pneumonii, rinoadeuridite) - Bronşită astmatiforma- Traheobronşită cronică
- Rinită- Sinuzită- Bisinoza- Silicoza gr I şi gr II- Amigdalită cronică- Insuficienţă respiratorie restrictivă- Emfizemul pulmonar- Diverse tipuri de alergii
- Nevroză- Stare de oboseală şi declin al rezistenţei la stres.Cum acţionează aerosolii salini asupra organismului?

Aflaţi în atmosfera respirabilă, aerosolii sunt inhalaţi în mod natural pe ambele căi: nazal şi pe gură. Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse intre 5 şi 10 µm, se depun pe căile respiratorii superioare: cavitatea bucală, cavităţile nazale, faringe. Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu marimi intre 0 si 5 µm ajung în organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronchiole, alveole pulmonare.Prin absorbţia de către aceste organe, aerosolii salini realizează acţiunile de dezinfecţie, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticităţii membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respiraţie, reducerea şi gruparea micro-organismelor iritante, etc... Prin inhalarea acestor aerosoli, căile respiratorii sunt “curăţate’’ de focarele de infecţie (stafilo-streptococice), prezente atât la adulţi cât mai ales la copii, focare ce declanşează şi întreţin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice).

Sarea este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea şi absorbţia ionilor salini, la nivelul căilor respiratorii atât superioare cât şi cele inferioare ia naştere efectul de diluţie a depunerilor de impurităţi sau materie străină corpului uman (inclusiv microorganisme), care provoacă boli şi disfuncţii respiratorii.
Retenţia mucusului şi îngroşarea acestuia pe căile respiratorii este o cauză importantă a multor boli respiratorii. Vâscozitatea şi elasticitatea mucusului (si a sputum-ului) sunt afectate de capacitatea de transport şi eliminarea acestuia din tractul respirator. Eliminarea facilă a sputum-ului determină şi eliminarea mai rapidă a germenilor patogeni şi a elementelor (micro-particule, micro-organisme) iritante.

Inspirarea de aerosoli salini este mai mult decat necesară, prin absorbţia lor acţionând în primul rând direct asupra mucusului. Acestea duc la lichefierea şi fluidizarea mucusului de pe căile respiratorii, realizând astfel extragerea materiilor străine dintre cili şi din micro-cavităţile tractului respirator, redarea mobilităţii cililor din tractul respirator, determinând astfel uşurarea progresivă şi de lungă durată a respiraţiei, expectorarea pe cale naturală şi facilă, eliminarea materiilor alergene sau bacterigene prin fenomenele reflexe de tuse, scurgeri nazale, expectoraţii, etc..., simtomatica caracteristică vindecării bolilor respiratorii.Sapun din sare de HimalayaCorpul nostru este învelit cu piele pe dinafară. Pielea omului are o suprafaţă de 2 m², cântereşte 2 kg şi este cel mai mare organ al nostru. Pielea noastră nu este numai un organ de simţ, ci şi un organ de protecţie, datorită construcţiei acesteia. Ne apără de efectele mecanice şi totodată, regleză şi temperatura corpului nostru.
Organismul nostru se poate autoregenera, dacă îi oferim posibilitatea pentru aşa ceva. Sarea cristalizată are efectul de egalizator, instalează menajul cu acid-leşia, de aceea îngrijirea pielii cu sarea cristalizată poate rezulta începerea homeostazisului.
Cu trecerea timpului, pielea a putut să-şi formeze un strat apărător – ce s-a dovedit a fi diferit la fiecare individ, şi astfel s-a putut stabili valoarea PH a pielii conform fiecărui individ aparte. Pielea omului are însuşirea protectoare de la momentul naşterii, dar noi nu facem altceva, decât să îl oprimăm pe acest atribut al pielii, prin folosirea diferitelor creme şi alifii de faţă.
Săpunul s-a dovedit a fi cel mai adecvat pentru ca sarea cristalizată să ajungă în contact cu pielea noastră. Săpunul de sare este o bucată de sare cristalizată, şlefuită într-o formă de săpun, denumit astfel datorită formei. Este 100 % sare pură cristalizată, nu conţine niciun fel de adaos de material chimic. La întrebuinţare, săpunul poate fi direct folosit pe pielea udă, sau poate fi folosit indirect ca săpun umezit, pe pielea uscată. În ambele cazuri, sarea trebuie să rămână pe piele până la uscare, nu avem voie să ne spălăm pielea săpunată!!!
De reţinut: NU se foloseşte niciun fel de cremă sau alifie după folosirea săpunului!
După ce ne-am spălat aşa cum de obicei obişnuim să facem la igiena corporală, este indicat să ne frecăm pielea udă cu săpunul de sare. Avem voie să ştergem sarea uscată de pe piele dar nu este voie să spălăm săpunul de pe piele, deoarce stricăm potrivirea valorii naturale pH, la pielea noastră.
Un săpun de sare ţine 10 luni.

Utilizarea săpunului de sare:
Zilnic, la îngrijirea tenului de faţă şi la îngrijirea pielii întregului corp
La potrivirea valorii naturale pH la piele;
Poate fi folosit atât la ten uscat, cât şi la ten gras: Sarea, nu va usca pielea, ci din contră, va zăvori umiditatea în celule. În cazul tenului gras, datorită sărurilor din săpun, se porneşte producerea sănătoasă a seului.
Poate fi folosit atât la tenul cu coşuri, cât şi la tenul adolescenţilor (ten- Teenager).

În cazul tenului cu coşuri sau în cazul oricărui altfel de ten care este problematic, la început, se poate aştepta la înrăutiţirea aspectului de ten din cauza curăţării acestuia, ceea ce poate fi considerat ca un semn al homeostazisului. Peste 2-3 săptămâni toate coşurile şi furunculii dispar fără urme. Porii tenului se vor strânge, astfel se micşorează chiar şi formarea punctelor negre (miteseri).
La dermatoză sau boli de piele, de ex.: eczemă, ciupercă, alergie:

În cazul în care pe suprafaţa pielii este rană sau pielea este inflamată, nu este indicat să folosim direct săpunul de sare, fiindcă poate cauza injurii. Să punem sarea de pe mână pe pielea umedă.
Se întrebuinţează după bărbierit
Săpunul de sare se foloseşte în loc de loţiune pentru ten, după bărbierit
Este remedierea pentru pielea înflamată, în sensul că, este calmant, util şi la piele îmbujorată. După folosirea săpunului, în mod constant, inflamaţiile de piele pot fi definitiv vindecate
La îngrijirea mâinilor
La tratarea herpesului: Sarea poate nimici virusuri, de aceea este foarte ideal pentru prevenirea sau vindecarea herpesului. Cu săpunul umezit, ungem suprafaţa pielii afectate cu băşici. Cu cât ungem pielea mai des, cu atât mai repede băşicile se vor usca. Rănile peste 2-3 zile, dispar fără urme.
La pişcături provocate de insecte. Cu săpunul umezit ungem suprafaţa pielii cu pişcături de ţânţari, albine.. Pielea afectată se va linişti.
În loc de DEO: aplicăm săpunul umezit la subraţ, apoi întindem sarea uscată pe piele. Sarea poate nimici bacteriile, sau împiedica înmulţirea lor, care sunt de vină de producerea mirosului neplăcut.

Coş  

(gol)

Produse noi

Niciun produs noi

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment